Recherchediensten

Diefstal

Diefstal op het werk

Werknemers verdienen het vertrouwen van hun werkgever. Toch komt bedrijfsdiefstal regelmatig voor onder personeel. Voorbeelden hiervan zijn:

  • diefstal uit een kassa;
  • een werknemer die iets van de zaak leent, maar nooit terugbrengt;
  • diefstal van kantoorartikelen;
  • misbruik van een tankpas.

Bedrijfsdiefstal verstoort de arbeidsrelatie, veroorzaakt vaak een slechte werksfeer en kan uw bedrijfsimago aantasten. Of uw bedrijf kwetsbaar is voor diefstal hangt van een aantal factoren af. Zoals de bedrijfsomvang, het soort goederen, de soort activiteit en het aantal werknemers.

Bewijsmateriaal verzamelen

Het moet voor alle werknemers duidelijk zijn wat u wel en niet tolereert binnen uw bedrijf. Om diefstal te bewijzen, moet u bewijsmateriaal hebben. Bewijsmateriaal verzamelen kan door technische middelen in te zetten die de diefstal vastleggen. De privacy van de medewerkers mag hierbij niet worden geschonden.

Onderzoek naar bedrijfsdiefstal

Ontslag wegens diefstal is niet eenvoudig. Het ontslag moet in verhouding staan tot het vergrijp en er moeten harde bewijzen zijn. Rechters kijken bij hun oordeel nogal eens verschillend naar de situatie. Het is dus van belang om gedegen onderzoek te laten doen. URAS Security houdt hierbij rekening met alle juridische aspecten. Neem contact met ons op voor een gratis intake.

Bedrijfsrecherche werkwijze onderzoek

Ieder onderzoek door ons recherchebureau begint met een gratis intakegesprek. Deze intake kan bij  ons op kantoor in Tiel plaatsvinden, bij u op kantoor of op iedere andere gewenste locatie. Een telefonische intake is ook altijd mogelijk. Na de intake ontvangt u binnen een dag een vrijblijvende offerte van ons voor het maatwerkonderzoek. Bij een groot aantal bedrijfsrecherche onderzoeken zijn de volledige onderzoekskosten te verhalen op de dader(s).

Wij analyseren het probleem met behulp van verschillende onderzoeksmethoden. Zoals verborgen camera’s, een geavanceerde observatiebus, afluisterapparatuur en trackers. Tijdens en na het onderzoek delen wij onze bevindingen met u. Eventueel passen wij het onderzoek tussentijds aan.

Vervolgens maken wij het onderzoeksrapport op, ook wel eindrapport genoemd. Het rapport dat u na het onderzoek ontvangt, kunt u gebruiken als bewijs in civiele en strafrechtelijke zaken. En als het nodig is, onderbouwen onze rechercheurs de onderzoeksresultaten voor de rechter.

Werken binnen wettelijke kaders

URAS Security werkt binnen de wettelijke kaders en conform de huidige wetgeving. Iedere rechercheur beschikt vanzelfsprekend over een legitimatiebewijs, afgegeven door de politie. Wij zijn erkend door het Ministerie van Justitie en Veiligheid (POB nummer 1658) en aangemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Bedrijfsrecherche URAS Security werkgebied

Onze rechercheurs werken in heel Nederland én in het buitenland. Dus nationaal en internationaal zetten zij zich in om zaken op te lossen. URAS Security komt sneller achter fraude door mensen met een migratieachtergrond doordat enkele rechercheurs van URAS een dubbele nationaliteit hebben.

Wij hebben een netwerk van specialisten waarmee wij regelmatig samenwerken. Sommige deelonderzoeken vereisen namelijk zeer speciale expertise. Zo leveren wij kwalitatief hoogstaand werk af tegen een fatsoenlijk tarief.

Het werkgebied van onze rechercheurs strekt zich uit over heel Europa. Provincies en plaatsen waarin wij vaak actief zijn: Almere, Amersfoort, Amerongen, Amsterdam, Antwerpen, Apeldoorn, Arnhem, Brabant, Breda, Culemborg, Den Bosch, Den Haag, Dordrecht, Echteld, Eindhoven, Gelderland, Geldermalsen, Heerlen, Haarlem, Haarlemmermeer, Kesteren, Leiden, Limburg, Noord-Brabant, Ophemert, Roermond, Rotterdam, Tiel, Utrecht, Veenendaal, Wijk bij Duurstede, Zaltbommel, Zeeland, Zoetermeer, Zuid-Holland, en Zwolle.

Meer weten over onze dienstverlening?

Chat openen
1
Wat kunnen we voor u betekenen?
URAS Security
Hallo, bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Stel hem gerust.