Recherchediensten

Concurrentiebeding

Concurrentiebeding, wat is dat?

Concurrentiebeding is een schriftelijke afspraak tussen werkgever en werknemer waarbij de werknemer beperkt wordt in zijn vrijheid om na het einde van de arbeidsovereenkomst te werken bij een concurrerende werkgever of als zelfstandige (zzp).

Het concurrentiebeding wordt ook wel het non-concurrentiebeding genoemd, omdat het beoogt te voorkomen dat een werknemer concurrerende werkzaamheden gaat verrichten.

Een concurrentiebeding kan op de volgende manieren beperkend zijn:

Het verbiedt een bepaald soort werkzaamheden te verrichten, bijvoorbeeld een vertegenwoordiger die geen soortgelijke producten elders mag verkopen.
Het verbiedt voor een bepaald type werkgever te gaan werken (vaak de directe concurrent).
Het verbiedt te concurreren in een bepaalde regio, meestal een bepaalde straal rond de vestigingsplaats van de werkgever.
Het concurrentiebeding is meestal voor een bepaalde periode geldig, bijvoorbeeld 1 jaar.
Wat zijn de gevolgen van een concurrentiebeding?

Vaak wordt gedacht dat een concurrentiebeding niet afdwingbaar is, maar een geldig overeengekomen concurrentiebeding is wel degelijk afdwingbaar.

Bij overtreding van het concurrentiebeding kunt u vorderen dat de werknemer of ex-werknemer de concurrerende werkzaamheden staakt, bij gebreke waarvan de werknemer een boete aan u is verschuldigd.

Onderzoek Concurrentiebeding

Met onderzoek naar concurrentiebeding, kunt u rekening houden met een onderzoek welke aantal dagen in beslag neemt. De persoon in kwestie wordt gedurende deze dagen geobserveerd door onze rechercheurs. Alle bewegingen worden opgenomen en vastgesteld middels beeldmateriaal.  Bij dit soort onderzoeken is het van belang de stelselmatigheid en een patroon vast te stellen. De bevindingen en de waarnemingen worden met foto- of videobewijs aangeleverd. Het rapport van van onze rechercheurs is voor de bewijsvoering erg van belang. U kunt het rapport met bewijs aanbrengen bij de bevoegde instanties zoals de Advocaat, Rechtbank of de Politie. De volledige onderzoekskosten kunnen vrijwel in veel gevallen verhaald worden op de dader.

Onderzoek concurrentiebeding bestaat uit:

Een (intake)gesprek met werkgever cq opdrachtgever.
Plan van aanpak
Observatie van (oud)werknemer
Digitaal Onderzoek / Achtergrondonderzoek
Opmaken van een eindrapportage met onze bevindingen en waarnemingen
Confronterend gesprek met de (oud) medewerker, indien gewenst door werkgever
Vervolgens ontvang je een rapportage van het onderzoek en het verzamelde bewijsmateriaal. Hiermee kunnen juridische stappen ondernomen worden tegen de ex-werknemer en eventueel het concurrerende bedrijf. Uiteraard zullen de rechercheurs van URAS Security je bijstaan in het gehele proces.

Hier vindt u de nodige informatie omtrent het overtreden van concurrentiebeding door werknemer

URAS Security is gespecialiseerd in concurrentiebeding onderzoeken. Neem vrijblijvend contact op met URAS Security 085-0667030 voor een gratis intakegesprek en wij zullen ons uiterst best doen om u goed te adviseren over concurrentiebeding onderzoek. URAS Security voert eveneens onderzoeken uit omtrent ziekteverzuim controle.

Werken binnen wettelijke kaders

Rechercheurs van URAS Security werken binnen de wettelijke kaders en conform de huidige wetgeving. Iedere rechercheur beschikt vanzelfsprekend over een legitimatiebewijs, afgegeven door de politie. Wij zijn erkend door het Ministerie van Justitie en Veiligheid en aangemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

URAS Security verricht zijn werkzaamheden zorgvuldig, discreet en conform de waarborgen van de Gedragscode Particuliere Onderzoeksbureaus.

URAS Security werkgebied

Onze bedrijfsrecherche werken in heel Nederland én in het buitenland. Dus nationaal en internationaal zetten onze bedrijfsrecherche zich in om zaken op te lossen. Wij hebben een netwerk van specialisten waarmee wij regelmatig samenwerken. Sommige deelonderzoeken vereisen namelijk zeer speciale expertise. Zo leveren wij kwalitatief hoogstaand werk af tegen een fatsoenlijk tarief.

Het werkgebied van bedrijfsrecherche strekt zich uit over heel Europa. Provincies en plaatsen waarin wij vaak actief zijn: Almere, Amersfoort, Amerongen, Amsterdam, Antwerpen, Apeldoorn, Arnhem, Brabant, Breda, Beesd, Beuningen, Beneden-Leeuwen, Culemborg, Den Bosch, Delft, Den Haag, Dordrecht, Doetinchem, Echteld, Ede,  Eindhoven, Gelderland, Geldermalsen, Gorinchem, Gouda, Heerlen, Haarlem, Haarlemmermeer, Helmond, Hilversum, Houten, Kesteren, Leerdam, Leiden, Lienden, Limburg, Maurik, Nijmegen, Nieuwegein, Noord-Brabant, Ochten, Ophemert, Oss, Oosterhout, Papendrecht, Rhenen, Roermond, Rosmalen, Rotterdam, Tiel, Tilburg, Sliedrecht, Soest,  Schiedam, ‘s-Hertogenbosch, Utrecht, Veenendaal, Venlo, Venray, Vianen, Wamel, Wageningen, Weert, Woerden, Wijchen, Wijk bij Duurstede, Winterswijk, Zaltbommel, Zeeland, Zevenaar, Zoetermeer, Zuid-Holland, Zwijndrecht en Zwolle.

Ook buiten Nederland zijn we actief met onze werkzaamheden onder andere in Duitsland, Belgie en Luxemburg: Nordhorn, Gronau, Vreden, Bocholt, Rhede, Borke, Xanten, Emmerich, Kleve, Goch, Geldern, Nettetal, Viersen, Heinsberg, Aken, Luik, Genk, Hasselt, Lommel, Turnhout, Antwerpen, Gent, Brugge.

Meer weten over onze dienstverlening?

Chat openen
1
Wat kunnen we voor u betekenen?
URAS Security
Hallo, bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Stel hem gerust.